Daikin Altherma

Altherma LT (low temperature) - niskotemperaturna Altherma

Idealno za novogradnje i ekološke zgrade....


Kompletno rješenje za novogradnju!
Daikin Altherma - grijanje, potrošna topla voda i hlađenje

Obnovljiva i energetski učinkovita rješenja za stambenu i komercijalnu uporabu!
Vi ste se odlučili prebaciti na energetski učinkovit sustav grijanja koji proizvodi manje CO2 emisija. Daikin Altherma je potpuni sustav grijanja i proizvodnje potrošne tople vode na temelju tehnologije dizalice topline koja dobiva toplinu iz zraka. Predstavlja prilagodljivu i ekonomičnu zamjenu za kotao s fosilnim gorivima. Također ima i opciju hlađenja. Sve značajke energetske učinkovitosti koje ima Daikin Altherma čine je idealnim rješenjem za smanjenje potrošnje energije i CO2 emisije. To su sustavi grijanja visoke i niske temperature koji pružaju optimalnu udobnost. Visoko energetski učinkovite dizalice topline s tehnologijom kompresora pretvaraju neiskorištenu i neiscrpnu toplinu iz okolnog zraka u korisnu toplinu, bilo kao dio jedinstvenog sustava za klimatizaciju ili u potrošnu toplu vodu. Štoviše, sustav je jednostavno instalirati.
Klima Buhin Daikin Altherma LT niskotemperaturna_slika1
Klima Buhin Daikin Altherma LT niskotemperaturna_slika2
  • Cjenovno povoljnija alternativa bojleru na fosilna goriva - Altherma je posve usporediva konvencionalnim sustavima za grijanje, a razvijena je na osnovu tehnologije dizalice topline, koja je ekološki prihvatljiva, a pouzdana i jednostavna za održavanje.
  • Niska potrošnja energije i niska emisija CO2 - Konvencionalna goriva postaju sve deficitarnija i sve skuplja i skuplja. Kako im raste cijena, tako jedan od najatraktivnijih obnovljivih izvora energije postaje tehnologija dizalice topline “zrak-voda” koji je, korištenjem besplatne energije iz okoline, najmanje tri puta učinkovitiji ukoliko ga uspoređujemo sa fosilnim gorivima. Također pri uporabi sustava nema direktne emisije CO2.
  • Jednostavno za instalaciju - Kompaktnu vanjsku jedinicu moguće je postaviti praktički bilo gdje izvan objekta, te nema potrebe za zemljanim radovima, bušenjima i sl. Unutarnji hidroblok ugrađuje se također bilo gdje unutar objekta, ali bez potrebe za zasebnim prostorijama, te bez potrebe za dodatnom infrastrukturom poput dimnjaka, spremnika goriva, priključaka za plin ili sl. Althermu je moguće povezati sa svim standardnim niskotemperaturnim radijatorima ili sustavima podnog grijanja, a može se koristiti kod novih objekata, kao i kod adaptacije postojećih.
Klima-Buhin Daikin Altherma niskotemperaturna LT dizalica topline  slika 1

Najbolja sezonska učinkovitost
pruža najveće uštede u operativnim troškovima

Napredna tehnologija Daikin Altherma dizalice topline pruža visoke uštede i komfornu temperaturu prostorije. Kako? Usklađivanjem kapaciteta sa zahtjevima, koristeći energetski najučinkovitije komponente i inteligentnim upravljanjem radnim učinom.

Klima-Buhin Daikin Altherma niskotemperaturna LT dizalica topline  slika 2

Idealno rješenje za nove
i niskoenergetske kuće

Gradite novu kuću? Želite poboljšati energetsku učinkovitost postojećeg doma? Daikin Altherma predstavlja idealno rješenje. Ona objedinjuje grijanje, hlađenje i pripremu potrošne tople vode u ujednom sustavu, pružajući maksimalnu ugodnost tijekom čitave godine.

Klima-Buhin Daikin Altherma niskotemperaturna LT dizalica topline  slika 3

Kompletno rješenje
sa pripremom potrošne tople vode

Ukoliko tražite rješenje sve-u-jedan, Daikin Altherma ima odgovor. Unutarnja integrirana podna jedinica objedinjuje grijanje i hlađenje sa pripremom potrošne tople vode. Kompaktna jedinica je malih dimenzija, ali velikih prednosti. 

Klima-Buhin Daikin Altherma niskotemperaturna LT dizalica topline  slika 4

Nova upravljačka ploča:
jednostavna za korištenje, puštanje u rad i servis

Sustav Daikin Altherma uključuje sofisticirane razine upravljanja sa značajkama poput naprednog upravljanja energijom. Veliki zaslon dizajniran je za korisnika. Bit će Vam lako razumljiv i jednostavan za uporabu.

Energija iz obnovljivih izvora

Izdvajanjem obnovljive energije iz zraka, Daikin Altherma niskotemperaturna dizalica topline grije i hladi vaš dom i isporučuje potrošnu toplu vodu na energetski učinkovit način.

- 75% energije uzima iz obnovljivih izvora izdvojenih iz zraka, a 25% iz električne mreže
- Postiže oznaku energetske učinkovitosti A+ za grijanje
- Kombinacijom dizalice topline i podrške solarnog sustava možete povećati uštedu na troškovima za proizvodnju potrošne tople vode

Ušteda potrošne tople vode upotrebom solarne energije

Iskoristite obnovljivu energiju sunca i smanjite troškove za energiju. Naše solarne ploče lako se postavljaju, a stvaraju do 70% energije koju trebaju vaše dizalice topline za potrošnu toplu vodu i kotlove. Naši solarni sustavi za proizvodnju potrošne tople vode jednako su dostupni za sve vrste zgrada, od malih do velikih kuća. Odaberite sustav za proizvodnju tople vode bez tlaka ili sustav pod tlakom.

Klima Buhin Daikin Altherma niskotemperaturna dizalica topline

Grijanje prostora / Potrošna topla voda / Hlađenje / Solarni spojevi za proizvodnju tople vode - opcija / Solarni spojevi za proizvodnju električne energije (fotonaponski) - opcija

Ogrjevna tijela:
› podno grijanje
› niskotemperaturni radijatori
› ventilokonvektori
› konvektor dizalice topline
Ugradnja:
› 1 unutarnja jedinica
› 1 vanjska jedinica
Primjena:
› Idealno za nove kuće, niskoenergetske kuće ili zajedno s postojećim kotlom (bivalentna opcija)

Ostali Daikin Altherma proizvodi

shema klima-buhin daikin altherma geotermalna

Daikin Altherma dizalica topline koja

Tehnologija tlo-voda 

Za nove kuće i velike obnove - Altherma geotermalne dizalice topline. Izdvajanje obnovljive energije iz tla pomoću vertikalne sonde ili horizontalne petlje.

shema klima-buhin daikin niskotemperaturna monoblok altherma

Daikin Altherma niskotemperaturna LT (low temperature) 
monoblok
 

Tehnologija zrak-voda

Za stambene i komercijalne primjene.  Rješenje za novogradnju, ali i za preuređenja.  


                

shema klima-buhin daikin altherma visokotemperaturna

Daikin Altherma visokotemperaturna HT (high temperature) dizalica topline

Tehnologija zrak-voda

Za preuređenja - Altherma HT (high temperature) - visokotemperaturna Altherma. Idealna za zamjenu klasičnih kotlova.

shema klima-buhin_daikin_altherma fleksibilni tip

Daikin Altherma fleksibilna jedinica

Za stambenu i komercijalnu primjenu. Idealno za stanove u zgradama i zajednička kućanstva te kao modularno rješenje za komercijalna okruženja.

shema klima-buhin_daikin_altherma hibrid

Daikin Altherma
Hibridna tehnologija

Za preuređenja - Altherma hibridna dizalica topline - idealne su za obnove i zamjene starih kotlova.


Jeste li znali?

Daikin je postavio određeni broj instalacija (u Skandinaviji, Portugalu, Francuskoj, Belgiji...) na kojima je ispitana Daikin Altherma u potpuno različitim klimatskim uvjetima. Postignuto je veliko zadovoljstvo s povećanom ugodom, stabilna unutarnja temperatura, mali utrošak energije i uvijek raspoloživa topla voda … neovisno o vremenskim uvjetima na mjestu nadzora.

Podijelite nas na facebook-u!

KLIMA BUHIN, Maksimirska 11 , 10000 ZAGREB tel. (01) 2395-861, 2300-096

OIB: 90998235185

O NAMA

Posebnu pozornost uvijek obraćamo na zadovoljstvo naših klijenata i koristimo naše znanje da bismo ostvarili njihove želje. Pojedinci, mala i srednja poduzeća ili velika poduzeća i industrijski pogoni,…

Zadovoljstvo svih naših kupaca je primarni cilj.

PRETPLATITE SE NA NAŠE NOVOSTI

Pretplatite se emailom na naše novosti i dobivate mogućnost brzog informiranja o svim novostima na najbrži način.

DRUŠTVENE MREŽE